Nathalie Vanheule

NATHALIE VANHEULEHet  gevarieerde oeuvre van Nathalie Vanheule omvat schilderijen, performances, installaties en videowerk. Vrouwelijkheid, vergankelijkheid en een spel met verhullen en onthullen staan centraal in haar werk. Met een mix van materialen en texturen weet ze intieme emoties en ragfijne kwetsbaarheid te confronteren met ruwere krachten die ons in deze wereld overweldigen of onderdrukken. 


In 2022 komt er een tweede solo van haar werk in Zuid- Korea en een solo-expo in Berlinski Model Praag ,geconnecteerd aan het MOMA PS1 New York. Dit jaar ligt de focus op Belgische exposities, zoals in de expo SHIFT& DRIFT in Diskus Aalst, Museum VIlla Les Zéphyrs Westende, het Fort van Edegem en het museum van Mode en Linnen in Verviers.


In 2020 heeft Vanheule een reeks solotentoonstellingen opgesteld, waaronder een tentoonstelling in het Osan Museum of Contemporary Art in Korea en in artspace HuMBase Stuttgart (DE).

De kunstenares toonde haar werk eerder in Museum DHondt-Dhaenens, MoMu Hasselt, de Biënnale van architectuur in Venetië (IT), Museum Villa Manin Codroipo (IT), Biënnale van België, Museum Castello Duino (IT), Am FLütgraben Berlijn (DE), Museum Palazzo Ducale Genova (IT), Texture Museum Kortrijk, NGBK Berlin (DE),  Museum Palazzo Ghersiach Vilesse (IT), Club Solo Breda (NL), Re- Art2 Zaventem Ateliers, Museum Ca' die Ricchi Palace Trieste (IT), Museum Villa Borghese Rome (IT),  in het SMAK en MSK Gent.


More info and full CV: www.nathalievanheule.be